lørdag den 22. januar 2011

Annes julegaver 2010

Årets julegaveproduktion gik helt amok. Jeg havde egentlig ikke så vilde planer, men pludseligt voksede de ud af proportioner, og selvom jeg startede tidligt, havde jeg lidt travlt de sidste dage inden jul, og der var også et par ting, der måtte vente til efter jul. De sidste er først blevet afleveret inden for de sidste dage, så det er først nu, at jeg kan sige, at jeg er færdig med det hele. :-)

Simons robotkostume

Det var en længere proces at få det sæt på plads. Simon har haft meget specifikke krav til det. Det skulle være lyseblåt, have et håndtag, knapper, mund og øjne, støvsugerarm, zigzag-ben og hjul. Jeg måtte opgive øjnene og besluttede, at hvis han blev ved med at tale om dem, så kunne vi lave en maske. Håndtaget er lavet af en lynlås, der har fået "dimsen" forlænget med sølv-lamé, så den ligner et håndtage ligesom på sære maskiner i et Anders And-blad. Der er også en lomme og en lomme i klar vinyl, så han kan have et billede af en robot eller sådan noget med. Han blev meget glad for det og har næsten ikke brugt det. Akja. :-)

Pelles postjakke

Pelle har siden sommer ind i mellem talt om, at han gerne vil have en postjakke. Og da Simon skulle have sit robotkostume, var det nærliggende at lave den til Pelle til jul. Det er fra Medoms "Børnetøj 4-7 år" i str. 8 år (jeg har tillægsmønstrene 8-11 år) lavet som jakke i form 2. Vi har så af omveje skaffet nogle postmærker, der også er kommet på. Pelle blev også meget glad for sin, og han har på samme vis næsten ikke brugt det. Men fastelavn er jo lige om hjørnet.


Bror Js guld-undertrøje
Sidste år fik han nogle underbukser med guld på (læs historien her: http://syforsyningen.blogspot.com/2009/12/jeg-har-ogsa-produceret-julegaver.html), så i går skulle han naturligvis have en matchende undertrøje. Eller, selvfølgelig, ikke ALT for matchende. :-) Han var tilsyneladende vældig glad for den og trak den uden på blusen og gik sådan rundt hele juleaften.
  
Niece Le, Simplicity 2568
Dette er det første, jeg har prøvet at sy fra min russiske syblade med mønstre fra Simplicity. Hver side af et mønsterark er kun dele til den model, og når man så kan finde vejledningerne på sewprint.com, er det godt nok bare derudaf (eller hedder det derudad?).

Hun er over 180 cm høj og str. 36, så den blev forlænget en hel del i livet. Hendes blev gjort så lang forneden, som jeg havde stof til, fordi hun formentlig vil bruge et bælte til den. Hun har fået modellen med høj hals. Jeg lavede den per-fek-te 50 cm lange usynlig lynlås, og det var jeg godt tilfreds med. Hun blev vældig glad for den - det er jo ret godt gået, når det nu er en modebevidst teenager, vi har at gøre med. :-)

Hun fik et stribet circle scarf sidste år, og hun ville gerne have et sort i år. Så det fik hun, og hun fik også et almindeligt halstørklæde.Svigerinde L, Simplicity 2568Hun er 172 cm og str. 38, så den blev forlænget en lille smule i livet. Hendes var ikke færdig juleaften, så da hun ville gerne have den uden høj hals, fik hun det. 

Nevø M

Han er glad for at være med i køkkenet og lege i sit legekøkken, så jeg lavede også et forklæde med Traktor Tom til ham. Forklædet er med en strop bag om ryggen, og så lukkes det med velcro, så han selv kan lære at lukke det, eller så en voksen kan lukke det med en hånd. Det er ret smart, at man ikke skal binde sløjfer, når man lige har sat hånden i dejen.


 
Her er to par fløjlsbukser - det ene par med biler i siden, det andet par uden. Han er tynd dreng med lange ben, så jeg lavede dem i Medoms form 1, så de ikke blev for voldsomme på ham. Så nu håber jeg bare, at de ikke er for smalle.

Niece Li

Fleecetrøje med flæse, et mønster fra Ingelise SY! fra oktober eller november 2010, men den er ændret så meget, at det nok ikke giver megen mening at henvise til mønsteret.

Svigerinde P
... havde ønsket sig en ugle, så det fik hun!

Svigerfar
Han havde ønsket sig to sejlposer til båden, komplet med ønsket mål, farve og materiale. De blev lavet i navy twillvævet bomuld, franske sømme og kraftige snøreringe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar