onsdag den 18. august 2010

Kunne man mon lave et sewing retreat i Danmark?

Når man læser amerikanske syblogs, læser man tit om sewing retreats. Hvad ville det mon hedde på dansk, sy-refugium? Under alle omstændigheder, et afsondret eller bare uforstyrret sted, hvor man tog en flok syglade damer (og mænd, hvis sådanne meldte sig) hen og syede som gale i flere dage, og hvor man også sov og spiste. Der ville også være underviser(e) til stede.

Kunne det ikke bare være fedt, hvis man kunne lave sådan noget i Danmark? Jeg kender en, der var på en uges højskole, hvor man havde sin symaskine med og boede på højskolen, men der findes ikke ret meget af det, selvom der er kommet mere de sidste par år. Er markedet ikke til det, eller er markedet bare ikke opdyrket? Når man ser, hvordan folk gerne vil på aftenskoler og den slags, og hvordan folk mødes på strikkecaféer i ét væk, hvorfor skulle man så ikke kunne lave et ugekursus af en art?

Den danske højskoletradition burde jo kunne trække det, for kan man overhovedet arrangere det billigere end ca. 3500,- for en uge, som et kort kursus på en højskole koster? Det kommer selvfølgelig an på antal deltagere.

Et par eksempler:
Skals - Højskolen i Skals har et ugekursus i januar, 3300,- for en uge.
Nørgaards Højskole i Bjerringbro har et kursus i november, der er lukket for tilmeldinger.

2 kommentarer:

 1. Jeg havde i hvert fald en god uge på højskole. Vi snakkede forventninger søndag aften, syede 0830-0000 mandag-torsdag, de 6 af timerne med lærer og naturligvis afbrudt af frokost og aftensmad. Fredag stoppede vi tidligt og så skulle de andre hold se vores kreationer og så hjem lørdag.

  Der blev ikke oprettet nogen hold i år, måske havde sylæreren ikke tid/interesse eller muligvis kunne de ikke lide os. Vi sneg os ind til formiddags- og aftenkaffe, tog lidt kage og en kande kaffe og sneg os ud igen -alt imens de andre sang højskolesange og andet godt..

  Det var super fedt, men desværre går der en god rum tid, før jeg kommer af sted igen ;)

  Thea

  SvarSlet
 2. Ja, måske det ikke rigtigt passer ind i højskolemodellen? Eller var det lige kursisterne, der ikke passede ind i højskolemodellen? :-) For andre kreative fag går det jo fint med.

  Jeg ser tydeligt for mig, hvordan I stak af med kaffe og kage, haha! :-)

  SvarSlet