søndag den 4. oktober 2009

Våbenloven

Jeg har prøvet at undersøge, om vi lægger os ud med våbenloven, når vi tager til syaften med lange sakse og rulleknive og dermed bevæger os ud i det offentlige rum. Det vil jeg mene, at vi ikke gør, fordi vi er på vej til kursuslignende aktivitet og dermed har det et anerkendelsesværdigt formål, som det hedder. Til gengæld skal man tage direkte hjemmefra og til kursus - det vil sige, at man ikke må købe ind på vejen eller tage på biblioteket.

Jeg kunne forestille mig, at en rullekniv klassificeres som ret farlig, fordi den er enhåndsbetjent og bladet kan låses i udslået position - på samme vis som butterflyknive og springknive. Men våbenloven gælder i det hele taget skarpe og spidse genstande, så sådan en almindelig sykasse er nok ikke god at blive taget med i Netto af en emsig betjent.

4 kommentarer:

 1. Vi må helt sikkert gerne have dem med i bilen frem og tilbage. Men ups, jeg lader mit stå i bilen til jeg skal ud til dig mandagen efter. Det må jeg hellere holde op med :-S

  SvarSlet
 2. Hm, jeg faldt lige over den her artikel på eb.dk: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1234610.ece - der står en anden formulering end på politi.dk. Indviklet.

  SvarSlet
 3. YIKES - det var da aldrig faldet mig ind at man skal have våbentilladelse til en rulleskærer!

  Kan godt forstå det, hvis amerikanere ryster på hovedet og tænker: "De er skøre, de danskere!"

  SvarSlet
 4. Jeg synes, at det er fint nok, at man begrænser antallet af knive i det offentlige rum - alt for mange kommer til skade, fordi en eller anden idiot med kniv i lommen bliver sur. Men ved alle regler falder nogen jo lige ned mellem to stole. Og ikke alle ved, hvad en rulleskærer er - og hvis man kan få en uge bag tremmer for en hobbykniv i bilen, så kan man vel risikere det samme for en rulleskærer i Netto. Og så er det jo nemmest slet ikke at komme i situationen. :-)

  SvarSlet