onsdag den 30. marts 2011

Sew Fest / Fit-a-thon / Gang Sewing

I den forgangne weekend havde vi vores tredje weekendkursus med Celia, som underviser i Fit for Real People, som er Palmer/Pletsch' system til tilretning af købemønstre. Det er ikke det samme som mønsterkonstruktion, og der er ikke rigtigt noget godt dansk ord for det, men systemet går imod den typiske danske tradition med at vælge overkropsmønster efter brystvidde og bukser efter taljevidde. Det her system (og andre) går ud fra brystkassemålet og hoftemålet, og så ændrer man de steder, hvor der skal være mere eller mindre plads. Folk, som ikke tror på det, går glip af noget - manner, man får tøj, der sidder godt, og det går ofte hurtigere end andre metoder.

Men i hvert fald - manner, en weekend at blive klog af. Vi arbejdede med hver vores - jeg lavede bluser, andre lavede skjorter, jakker, frakker og kjoler, og en enkelt lavede bukser.

Jeg har desværre ikke et eneste billede, for jeg tog billeder med Celias kamera. :-)

Vi planlægger at holde et nyt næste år, og jeg glæder mig allerede!

2 kommentarer:

 1. Det var en dejlig weekend.
  Jeg elsker at få sådan en eureka-oplevelse, hvor noget svært og frustrerende pludselig klapper og giver mening. Sådan var det for mig. Glæder mig allerede til at arbejde videre med det.

  Har også skamløst hugget nogle af de andres ideer - Helenes ide med at gemme mønstre og tilrettede mønstre i A4-kuverter - SKIDE SMART!

  SvarSlet
 2. Ja, det var skønt. Der er godt nok lang tid til næste forår.

  Jeg har også luret på Helenes trick, men jeg kan slet ikke holde tanken om at snitte den oprindelige kuvert op. :-) Men jeg har tænkt på, at man så kunne tage en kopi af for- og bagside og lime ud. Eller printe ud fra www.printsew.com.

  Og interessant snak og interessante erfaringer om mønsterpapirstykkelse til tissuefitting.

  SvarSlet