søndag den 5. september 2010

Garderobesyning

Jeg læser som bekendt en hel del udenlandske syblogs, og der dukker begrebet "wardrobe sewing" jævnligt op i mange sammenhænge - hvor man altså syr sig en garderobe mere end flere enkeltståendestykker.

SWAP, Sewing with a Plan, er en konkurrence med en del regler. Man skal sy en hel garderobe inden for en tidsramme, hvor alle tingene skal kunne passe sammen i stil og farve, og der skal (alt efter reglerne det år) være 10-12 dele, en af dem som regel et tilbehør (taske, tørklæde og den slags). Her er billederne fra SWAP 2010 hos Stitcher's Guild: http://www.flickr.com/photos/7370831@N07/collections/72157624022751042/ - helt vildt sejt, ikke? - på samme måde kan man planlægge det på et storyboard, inden man går i gang (her et tilfældigt eksempel): http://vespabelle-sews.blogspot.com/2007/05/sewing-with-plan.html

Her er en tutorial til at lave et storyboard, hvis man lyster: http://jemimabean.blogspot.com/2006/08/storyboard-tute.html.
 

Mindre kan også gøre det. Man taler også om en "capsule", altså en kapsel - det er 6 enheder, en af dem i reglen et tilbehør. Polka Dot Overload planlagde sin ventetøjsgarderobe på den måde: http://www.flickr.com/photos/mikhaela/4440145288/in/photostream/

I dag faldt jeg så over en anden måde at planlægge sin garderobe på: http://www.spottedroo.com/blog/?p=1125 - det kræver så i højere grad end storyboardet, at man kan tegne. :-)

Var det noget, I kunne finde på? Eller er det bare al for meget planlægning? Man ville nok slippe for at have noget hængende i skabet, som er rigtigt pænt og sidder godt, men som man ikke bruger, fordi man ikke har noget, det passer til, eller fordi man ikke har en anledning til at bruge det. Men man skal da vist have et rigtigt godt planlægningsgen.

1 kommentar:

  1. Her er et link mere: http://rustybobbin.com/blog/?p=1906 - jeg håber ikke, at hun vil gå med tre ting i mønstret på samme tid :-), men derudover er der mange muligheder i den "capsule".

    SvarSlet