torsdag den 14. januar 2010

Fastelavnstøj

Hvad skal I med børn/niecer/nevøer sy af fastelavnsudklædning? Pelle har i dag bestilt en sort skorstensfejerjakke, sort hat(!) og en kost(!), og Simon vil være cowboy, så ham skal jeg have lavet en vest til. Jeg venter dog nok lige nogle dage for at sikre mig, at de holder fast i ønskerne. :-)  Hvis det bliver skorstensfejeren, tænker jeg på at montere noget velcro, så den kan blive til en politijakke også, hvis man sætter noget refleksbånd på.

8 kommentarer:

 1. Indtil videre er der blevet bestilt en spøgelses-giraf her i huset!

  SvarSlet
 2. En spøgelsesgiraf? Ja, okay, så skal du da også have hovedet i blød...

  Pelle snakker videre om den skorstensfejer, så nu har jeg researchet lidt. Planen med kombi-politijakken er droppet, for et af de klare kendetegn med en skorstensfejerjakke er to rækker guldknapper.

  Til gengæld har Simon her til aften sagt, at han vil være leopard. Det er så i orden, min ven, den har vi liggende lige ovre i kurven. :-) Til gengæld tror jeg, at vi skal have fat i noget ansigtsmaling i år.
  Jeg vil så ikke kaste mig ud i at sy noget med dobbeltradet noget som helst, som han alligevel vil have svært ved at betjene, så jeg påtænker noget i isoli med fastsyet overlap, som han så tager på som en trøje. Der skal også være en kost, det behøver ikke at være svært, men jeg er straks mere på den, når han også vil have en hat. Den må man kunne købe. Jeg skal bare være glad, at han ikke har bestilt den stige, han fabler om.

  Her har nogen lavet et kostume til en toårig: http://hoeythomsen.dk/Images/H%C3%A5ndarbejde/Skorstensfejer.jpg

  Og her er et par rigtige skorstensfejere: http://www.viborg.dk/db/Annoncer.nsf/Billeder/E9744D821A5C6A8AC125751600361574/$File/skorstensfejereweb.jpg

  SvarSlet
 3. Mathilde vil være engel efter at have set denne dragt (det er en fra Slyngebarn der har lavet den) http://www.connectingthedots.dk/2009/02/06/ottilia-angel/.

  Så vi har været ude og købe stof - broderi anglaise samt noget med sølvbroderi - og fjerboa og sølvpailletter. Så må vi se om mor her kan leve op til tøsens drømme ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg har ingen børn at sy til, men overvejer selv at være den lille rødhætte:) Så kan jeg kombinere nogle af delene fra min tyroler-kjole og så sy en rød hætte!
  Men det kan jo være, der er andre, der har gode ideer? Jeg tager gerne imod:)

  SvarSlet
 5. Malin, du kan bare tage et par bukser på, så vil alle kunne se, at du er klædt ud. ;-)

  Rødhætte lyder da fint - især, når du kan genbruge dele af dit andet kostume, det er jo sjældent, at man har mulighed for det. Husk fletningerne!

  SvarSlet
 6. Haha - tror folk ville falde bevidstløse om, hvis jeg kom i bukser. Så hvis man går efter den store WOW-effekt, er det jo ingen dum ide;-)
  Men tror nu alligevel, at Rødhætte stadig ligger øverst på listen... Så skal man bare lige lure det der med at sy en hætte - det kan ikke være så svært:-)

  SvarSlet
 7. Malin, Craft Gossip to the rescue: http://madewithlovebyhannah.com/WordPress/?p=130

  SvarSlet
 8. Hey, sejt nok dér! Tak:) Det er jo lige sådan en bette kyse-fætter min lille Rødhætte mangler! Og måske med et matchende forklæde:D

  SvarSlet