tirsdag den 31. august 2010

Syrum - i flertal

Vi kan altid tale om det sted, vi rent fysisk sidder og syr. Personligt er jeg bare så glad for mit syrum - selvom det i virkeligheden ikke er stort nok, så er det mit-mit-mit, og ville noget rum i virkeligheden være stort nok?

The Blue Gardenia har interviewet flere af de mest aktive, dygtige og misundte sy-bloggere på nettet, og jeg elsker at læse den slags, inspiration er jo aldrig af vejen. Se her engang:
http://thebluegardenia.typepad.com/the_diary_of_the_blue_gar/sewing-spaces/ - der skulle angiveligt være flere på vej.

onsdag den 18. august 2010

Kunne man mon lave et sewing retreat i Danmark?

Når man læser amerikanske syblogs, læser man tit om sewing retreats. Hvad ville det mon hedde på dansk, sy-refugium? Under alle omstændigheder, et afsondret eller bare uforstyrret sted, hvor man tog en flok syglade damer (og mænd, hvis sådanne meldte sig) hen og syede som gale i flere dage, og hvor man også sov og spiste. Der ville også være underviser(e) til stede.

Kunne det ikke bare være fedt, hvis man kunne lave sådan noget i Danmark? Jeg kender en, der var på en uges højskole, hvor man havde sin symaskine med og boede på højskolen, men der findes ikke ret meget af det, selvom der er kommet mere de sidste par år. Er markedet ikke til det, eller er markedet bare ikke opdyrket? Når man ser, hvordan folk gerne vil på aftenskoler og den slags, og hvordan folk mødes på strikkecaféer i ét væk, hvorfor skulle man så ikke kunne lave et ugekursus af en art?

Den danske højskoletradition burde jo kunne trække det, for kan man overhovedet arrangere det billigere end ca. 3500,- for en uge, som et kort kursus på en højskole koster? Det kommer selvfølgelig an på antal deltagere.

Et par eksempler:
Skals - Højskolen i Skals har et ugekursus i januar, 3300,- for en uge.
Nørgaards Højskole i Bjerringbro har et kursus i november, der er lukket for tilmeldinger.